SEO optimizacija za Google

SEO je najznačajniji pojam internet marketinga, i jedna od najpoznatijih skraćenica u oblasti internet komunikacija.

Search Engine Optimisation (SEO), ili, u srpskom jeziku u upotrebi – SEO optimizacija, podrazumeva niz postupaka podešavanja izvan sajta i na njemu, sa ciljem da se dovede na prvu stranu rezultata internet pretrage. A kako je Google najviše korišćeni pretraživač, SEO optimizacija sajtova je, u prvom redu, optimizacija za Google.

Biti na prvoj strani rezultata Google pretrage – znači biti vidljiv potencijalnim kupcima, koji će klikom na link, zatim, verovatno posetiti sajt. Istraživanja pokazuju da 75% korisnika ne odlazi na drugu stranu. Prva strana je, posebno njen vrh, dakle, željena pozicija, koja povećava verovatnoću uspeha internet marketing strategije, dovodi kupce, opravdava ulaganja u izradu i održavanje veb prezentacije, utiče pozitivno na snagu brenda i rezultate poslovanja…

SEO optimizacija, paralelno, usavršavanjem unutrašnje strukture sajta, čini da on bude čitljiviji, upotrebljiviji i interesantniji, čime se poboljšava iskustvo korisnika. 

Zašto SEO majstor

Održavanje kućnih i elektronskih aparata, automobila, mašina… obično prepuštamo majstoru, a ukoliko se ovim bavimo sami, amaterski, u slučaju većeg kvara ili neuspeha tražimo stručnu pomoć. Tako je i sa veb sajtovima.

SEO majstor prati najnovije promene u Google algoritmu – obrascu rangiranja sajtova, sa detaljima za koje prosečan korisnik nema vremena i znanja.

SEO majstor istovremeno primenjuje savremena rešenja u oblasti internet marketinga, čiji je poznavalac, i obezbeđuje poziciju sajta na prvoj strani rezultata Google pretrage.

Naša namera je da što više novosti i informacija iz SEO oblasti podelimo sa vama, ukratko i jednostavnim rečnikom, kako biste je upoznali, počeli da istražujete, i shvatili zbog čega u SEO treba investirati.

Pišite nam, postavljajte pitanja, predložite teme… Odgovore ćemo tražiti zajedno, od domaćih i inostranih SEO majstora, kompetentnih osoba sa višegodišnjim iskustvom. Ukoliko vam je potrebna pomoć u SEO optimizaciji sajta, tu smo da preporučimo rešenja.

Naglašavamo još jednom – SEO je neophodan preduslov da internet prezentacija postigne rezultate zbog kojih postoji – bolju prepoznatljivost brenda, njegovo veće prisustvo u javnosti, i rast prodaje proizvoda i usluga.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s